تبلیغات
پیام سلامت مجتمع بنیاد 15خردادشهرک گاز - خواص بعضی از گیاهان دارویی
قالب وبلاگ
پیام سلامت مجتمع بنیاد 15خردادشهرک گاز

 

 

پسته

پسته

پسته درخت دوپایه ای است كه ارتفاع آن به حدود پنج متر می رسد و بحالت خودرو در ایران و افغانستان
می روید .
برگهای درخت پسته متناوب و مركب از 2 یا 3 برگچه نوك تیز با یك برگچه انتهایی است وبرنگ سبز روشن می باشد . گلهای آن خوشه ای است گل نر آن فاقد گلبرگ است .
خواص داروئی:
خواص مغز پسته
مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است .
1)مغز پسته بعلت داشتن آهن خون ساز است و آنهائیكه مبتلا به كم خونی هستند باید حتما روزانه مقدایر پسته بخورند .
2)خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می كند .
3)مغز و ذهن را تقویت می كند .
4)برای آرامش قلب و آرام كردن اعصاب مفید است .
5)برای باز كردن مجاری كبد مصرف پسته توصیه می شود .
6)پسته معده را تقویت می كند .
7)برای تسكین سرفه مفید است .
8)اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می كند .
9)جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف كردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است .
10)جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است
خواص پوست سبز پسته
پوست سبز پسته تازه از نظر طب قدیم ایران سرد وخشك است و دارای خواص زیر می باشد :
1-برای رنگرزی بكار می رود.
2-بهترین دارو رای رفع بوی بد دهان است .
3-جویدن آن باعث التیام زخم های داخل دهان می شود.
4-برای استحكام لثه آنرا روی لثه بمالید و یا بجوید .
5-دم كرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.
6-دم كرده آن برای رفع اسهال مفید است .
7-برای رفع سكسكه پوست سبز پسته را دم كنید و یك فنجان از آنرا بنوشید .
خواص پوست سفید پسته
پوست سفید پسته برای بواسیر و بیرون زدن مقعد مفید است . برای درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب بجوشانید و آنرا داخل لگنی بریزید و شخصی را كه این بیماری را دارد برای چند دقیقه در آن بنشیند . باعث تسكین درد و تخفیف بیماری می شود .

 تصاویر زیباسازی وبلاگ،قالب وبلاگ،خدمات وبلاگ نویسان،آپلودعكس، كد موسیقی، روزگذر دات كام http://www.roozgozar.com

ذرت

ذرت ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است .
سایر خواص آن عبارتند از :
- پماد ذرت خشك كننده زخم ها می باشد.
- ذرت غذای خوبی برای پیشگیری ازسرطان است.
- استفاده مداوم از ذرت ازپوسیدگی دندان جلوگیری می كند .
- روغن ذرت کلسترول خون را پائین می آورد .
- روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماری های پوستی مفید است.
خواص درمانی كاكل ذرت
كاكل ذرت را قبل از رسیدن كامل میوه یعنی قبل از پژمرده شدن آن می چینند و به سرعت خشك می كنند . كاكل ذرت بعد از خشك شدن رنگ قهوه ای پیدا می كند .
برای درست كردن دم كرده كاكل ذرت ،‌مقدر 30 گرم از آ ن را در یك لیتر آب جوش
ریخته وبه مدت پنج دقیقه دم کنید .
- كاكل ذرت دارای مقدار زیادی پتاسیم است، به همین دلیل دم كرده آن ادرار آور است و
آرام كننده دستگاه ادراری است .
- درد وناراحتی های دستگاه ادرار را تسكین می دهد .
- سنگ مثانه ،‌التهاب و درد مثانه را از بین می برد .
- كاكل ذرت بطور كلی دستگاه ادراری را تمیز می كند .
به غیر از كاكل ذرت از برگ ، ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی به عمل می آید .
- جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی بینی را بند می آورد.
- برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگ های ذرت استفاده كنید .
- جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادرار مفید است .
- جوشانده وسط ذرت درد شكم و معده را از بین می برد .
- در قدیم برای معالجه سوزاك از جوشانده ساقه بلال استفاده می كردند . کاکل و ریشه آن به صورت دم کردنی و جوشانده و میوه آن به صورت پخته شده

خاکشیر

خاکشیر

خاكشیر گیاهی است علفی یكساله یا دو ساله كه ارتفاع ساقه آن تا یك متر نیز می رسد . پائین گیاه كرك دراست در حالیكه بالای آن بدون كرك می باشد .
تخم این گیاه كه همان خاكشیر است ریز و كمی دراز و معمولا به دو رنگ وجود دارد یكی از آنها قرمز كه دارای طعم كمی تلخ است و دیگری برنگ قرمز تیره می باشد .
خواص داروئی:
خاكشیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است .
1)التیام دهنده زخم و جراحات است .
2)جوشانده خاكشیر برای رفع اسهال های ساده و رفع ترشحات زنانگی مفید است .
3)خاكشیر ادرار آور است .
4)خاكشیر تب بر است .
5)برای دفع كرم مفید است .
6)التهاب كلیه را برطرف می كند.
7)سرخك و مخملك را دوا می كند .
8)خاكشیر صدا را باز می كند .
9)برای از بین بردن كهیر و التهابات پوستی از خاكشیر استفاده كنید .
10)از گلها و برگهای گیاه می توان برای رفع بیماری ناشی از كمبود ویتامین C استفاده كرد .
11)سنگ كلیه را دفع می كند.
12)برای برطرف كردن جوشهای صورت كه بعلت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد می شود باید جوشانده یك قاشق ترنجبین را با دو قاشق غذاخوری خاكشیر مخلوط كرده و هر روز صبح ناشتا بمدت دو هفته آنرا میل میل كنید تا جوشها از بین برود. شربت خاکشیر علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد برای رفع عطش نیز میتوان از آن استفاده کرد.

بابونه

بابونه

بابونه گیاهی است دائمی و كوچك بارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر دارای بوئی معطر كه در چمنزارها و اراضی شنیده می روید . ساقه آن برنگ سبز مایل به سفید ، برگهای آن كوچك متناوب و دارای بریدگیهای باریك و نامنظم و پوشیده از كرك است . گلهای آن مجتمع در یك طبق كه بطور منفدر در انتهای ساقه گل دهنده در تابستان ظاهر می شود . در هر طبق گلهای سفید در اطراف و گلهای زرد در قسمت وسط قرار دارند .
خواص داروئی:
بابونه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است و از تقویت كننده های تلخ بحساب می آید .
جالینوس حكیم آنرا برای درمان تب و لرزهای نوبه ای بكار می برد .
1) یكی از مهمترین خواص بابونه درمان زخم معده و ورم معده است و این گیاه بآسانی این مرض را درمان می كند و آنهائیكه سالهاست با این مرض دست بگریبان هستند و از قرص های مختلف گران قیمت نظیر Lozac و Zantac و غیره استفاده می كنند می توانند با استفاده از بابونه خرج داروی خود را پس انداز كنند و همچنین سلامتی خود را بازیابند .
برای درمان زخم معده یك لیوان چای غلیظ بابونه درست كنید (4 قاشق چایخوری بابونه در یك لیوان آبجوش و یا چهار تا چای كیسه ای بابونه در یك قاشق لیوان آب جوش ) و صبح ناشتا هستید این لیوان چای را بنوشید و سپس در رختخواب به پشت دراز بكشید و بعد از چهار دقیقه بخوابید و البته بعد از یكربع ساعت می توانید صبحانه خود را میل كنید . این عمل را بمدت دو هفته ادامه دهید تا زخم و ورم معده بكلی شفا یابد.
2) بابونه اعصاب و قوای جنسی را تقویت میكند .
3) بابونه مقوی مغز است .
4)بابونه ادرار آور و قاعده آور است .
5)این گیاه ترشح شیر را در مادران شیر ده افزایش می دهد .
6)درمان كننده سردرد و میگرن است .
7)استفاده از بابونه سنگ مثانه را خرد و دفع می كند .
8)اگر كسی قطره قطره ادرار می كند به او چای بابونه دهید تا درمان شود .
9)بابونه درمان كننده كمی ترشحات عادت ماهیانه است .
10)برای درمان چشم درد ، بابونه را در سركه ریخته و بخور دهید .
11)برای تسكین دردهای عضلانی چای بابونه بنوشید .
12)جویدن بابونه برای التیام زخم های درمان مفید است .
13)خوردن 5 گرم ریشه بابونه با سركه رقیق محرك نیروی جنسی است ( ریشه بابونه گرم تر و خشك تر از گل بابونه است )
14)بابونه تب بر و تسكین دهنده درد است .
15)بابونه تقویت كننده معده است .
16)برای تسكین درد در هنگام دندان درآوردن بچه ها ، بآنها چای بابونه بدهید .
17)برای رفع بیخوابی و داشتن یك خواب آرام و راحت ، كافی است ده دقیقه قبل از اینكه به رختخواب بروید یك فنجان چای بابونه بنوشید .
18)بابونه درمان كننده بی اشتهایی است .
19)بابونه برای رفع ورم روده موثر است .
20)چای بابونه درمان كننده كم خونی است .
21)از بابونه برای رفع كرم معده و روده استفاده كنید .
22)بابونه تسكین دهنده دردهای عادت ماهیانه است .
23)بابونه برای رفع زردی مفید است .
24)حمام بابونه اثر نیرو دهنده درد . برای این منظور چند قطره اسانس بابونه را در وان حمام ریخته مدت یكربع ساعت در آن دراز بكشید .
25)برای تسكین درد ، چند قطره اسانس بابونه را با یك قاشق روغن بادام مخلوطكرده و روی محل های دردناك بمالید درد را تخفیف می دهد .
26)اسانس بابونه مخلوط با روغن بادام برای رفع ناراحتی های پوستی نظیر اگزما ، كهیر و خارش مفید است .
27)برای رفع گوش درد و سنگینی گوش ، یك قطره روغن بابونه را در گوش بچكانید .
28)اسانس بابونه چون اثر قی آور درد در مورد مسمومیت های غذایی مصرف می شود .
29)روغن بابونه را برای از بین بردن كمردرد ، درد مفاصل و نقرس روی محل درد بمالید .
30)با چای بابونه اگر موهای بلوند را بشوئید آنها را روشن تر و شفاف تر می كند .
31)آنهائیكه یائسه شده اند بهتر است همه روزه چای بابونه بنوشند زیرا اختلالات یائسگی را برطرف می كند .
32)بابونه ضد آلرژی است . دم کرده آن مصرف میشود و بخور آن برای پوست مفید میباشد

بابا آدم

بابا آدم

بابا آدم كه فیل گوش و آراقیطون نیز نامیده می شود گیاهی است علفی و دوساله كه ارتفاع ساقه آن تا 1/5 متر می رسد . این گیاه بحالت وحشی در دشت ها و نواحی معتدل و مرطوب و سایه در اروپا و آسیا می روید . ساقه آن كه شبیه پوست مار است پوشیده از كركهای خشن و زبر می باشد . برگهای آن بسیار بزرگ و پهن بحالت افتاده بر روی ساقه قرار درد .
رنگ برگها در قسمت چسبیده به ساقه سبز كم رنگ و هر چه بطرف انتهای برگ نزدیك تر می شویم تیره تر می شود .
ریشه گیاه دراز دوكی شكل و مانند هویج بضخامت انگشت دست بوده ودارای مقدر زیادی كربنات پتاسیم و نیترات پتاسیم است . پوست ریشه بابا آدم قهوه لی ، مغز آن سفید و طعم آن كمی شیرین است ولی بوی تهوع آوری درد .
میوه آن پس از رسیدن بصورت فندقه ای با 3 یا 4 سطح و برنگ زرد حنایی ظاهر می شود .
در انتهای میوه تارهای زرد رنگی وجود دارد كه در موقع عبور گوسفندان و جانوران به پشم های آنها می چسبد و موجب پخش تخم این گیاه به مناطق دیگر می شود .
بابا آدم در بعضی از نقاط ایران بحالت وحشی می روید . از ریشه این گیاه استفاده طبی بعمل می آید پس از خارج كردن ریشه بابا آدم از خاك آنرا بخوبی شسته و به قطعات كوچك سه سانتیمتری تقسیم كرده و در اثر حرارت خورشید یا در كوره های مخصوصی خشك می كنند .
خواص داروئی:
از نظر طب قدیم ایران ریشه بابا آدم سرد و خشك است .
1) بهترین تصفیه كننده خون است و خون را تمیز كرده و سموم را از بدن خارج می كند .
2)جوشهای صورت و كورك را برطرف می كند .
3)ادرار آور و معرق است .
4)سیستم لنف بدن را تمیز می كند .
5)بیماریهای پوستی نظیر اگزما ، گل مژه و زخم ها را برطرف می كند .
6)تورم را از بین میبرد .
7) تقویت كننده بدن است .
8)جوشانده برگهای بابا آدم را در معالجه سرگیجه و رماتیسم بكار می برند .
9)برای تنظیم قند خون و معالجه بیماری قند از جوشانده برگهای بابا آدم بمقدر سه فنجان در روز استفاده كنید
10)برای معالجه سرخك ، برگهای بابا آدم را با كمی شكر بجوشانید و به مریض بدهید .
11)جوشانده تخم بابا آدم ضد عفونی كننده است .
12)تخم بابا آدم ضد كرم معده و روده است .
13)در ناراحتی های ریوی و گلو درد از جوشانده تخم بابا آدم استفاده كنید .
14)در معالجه ذات الریه بكار می رود .
15)ریشه بابا آدم در برطرف كردن سرماخوردگی موثر است .
16)تب حاصل از بیماری مخملك را برطرف می كند.
17)در معالجه یبوست موثر است .
18)بعنوان ضد سم در هنگام نیش زدن جانوران سمی استفاده می شود.
19) برای معالجه كچلی برگ بابا آدم را دم كرده و روی پوست سر بمالید .
20)برای معالجه زخم ها و التیام جراحات ، جوشانده برگ بابا آدم را با مقدر مساوی روغن زیتون مخلوط كرده و روی زخم ها و جراحات بمالید .
21) ریشه بابا آدم علاج كم خونی و رنگ پریدگی است زیرا دارای مقدر زیادی آهن است .
22)برای معالجه رماتیسم و آرتروز مفید است .
23) نقرس را برطرف می كند .
24)در معالجه بیماریهای عفونی موثر است .
25)درد سیاتیك را آرام می كند .
26)در برطرف كردن كمر درد موثر است .
27)آب آوردن بدن را درمان می كند .
28) هضم غذا را تسریع می كند .
29)ورم كلیه را دفع می كند .
30)آنهائیكه میل زیادی بخوردن شیرینی و شكر دارند اگر صبح ناشتا از دم كرده این گیاه بنوشید بزودی این عادت رفع خواهد شد .
31)برای ترک قهوه مفید است.
32)كهیر را برطرف می كند.
33)ریشه بابا آدم را له كرده و یا بجوشانید و آنرا روی كورك و یا اگزما بمالید تا آنرا برطرف كند .
34) برای جلوگیری از ریزش مو و تقویت آن جوشانده غلیظ ریشه بابا آدم را به سر مالید .
35)برای برطرف كردن سوزش و درد گزیدگی زنبور با حشرات برگ بابا آدم را له كرده و به محل گزیدگی بمالید . ریشه، تخم و برگ آن مصرف میشود

بادام تلخ

بادام تلخ اگرمقداری مغربادام تلخ را له کرده و با کمی سرکه کهنه مخلوط نمایید و به محل جوشهای خشک صورت بمالید علاوه بررفع آنها در درمان سایر امراض پوستی نظیر جرب و خارش پوست نیز مؤثر است.مالیدن روغن بادام تلخ به پوست هم مفید است.
جهت رفع سردردهای کهنه چند بادام تلخ را بکوبید و آنرا با سرکه خمیر کنید و بر پیشانی و سر ضماد نمایید در صورت نبود بادام تلخ و سرکه می توانید چند قطره روغن بادام تلخ را در بینی بچکانید.
ریشه ی درخت بادام تلخ دارای طبیعتی گرم و خشک است.چنانچه کسی مقداری از آن را نرم کوبیده و با روغن سرخه و سرکه خمیر نماید و بر محل لک و پیس پوست بمالد در رفع اینگونه لک ها و درمان بیماری برص موثر است.
چنانچه چند قطره از روغن بادام تلخ را در گوش کسی که به گوش درد دچار گشته بچکاند درد گوش راساکت کرده و در رفع سنگینی و برطرف کردن صدای گوش نیزمجرب است.
چنانچه 2 مثقال پوست فندق را سوزانده و با 1 مثقال از رنده شده پیاز عنصل مخلوط کرده و با نصف استکان روغن بادام تلخ بیامیزد و هرروز بمالد در تقویت پیاز مو و جلوگیری ازریزش مو بسیار مفید است

جعفری

جعفری جعفری ضد نفخ شكم است و شریان‌ها و رگ‌ها را تمیز می‌كند.

دم كرده ریشه جعفری برای درمان تنگی نفس و درمان سرخك مفید است.

برای رفع لك‌ها و جوش‌های صورت، دم كرده جعفری را روی پوست صورت بمالید. برای روشن شدن رنگ پوست، مقداری جعفری را در نیم لیتر آب به مدت 5 دقیقه بجوشانید و صبح و شب صورت خود را با آن بشوئید. بعد از یك هفته پوست صورت شما روشن می‌شود.

دم كرده جعفری ضد تب بوده و برای بواسیر و سنگ كلیه مفید است.

خوردن چای جعفری به هضم غذا كمك می‌كند.

بعد از خوردن سیر برای برطرف كردن بوی دهان می‌توانید از جعفری استفاده كنید. جعفری نفس را نیز خوشبو می‌كند.

شایان ذکر است، برای درمان خون مردگی و له شدگی می‌توان از برگ و ساقه جعفری برای بهبود عضو آسیب دیده استفاده كرد.

دارچین

دارچین

دارچین از قدیم الایام در دنیا بكار میرفته است در مصر حتی قبل از ساختمان اهرام ثلاثه مصر برای درمان امراض مختلفه مصرف می شده است .
اسم دارچین Cinnamon از كلمه عربی Kinnamon مشتق شده و در مراسم مذهی یهودیان بكار می رفته است .
دارچین پوست درختی است كه تا 10 متر ریشه می كند برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهای برنگ سفید می باشد . پوست این درخت را كنده و معمولا پودر می كنند و در غذا یا بعنوان چای از آن استفاده می كنند .
خواص داروئی:
دارچین رمز جوانی است و مصرف روزانه آن انسان را سلامت جوان نگه می دارد .
دارچین برای زیاد شدن و بازیافتن نیروی جنسی نیز بكار می رود كلیه را گرم می كند و ضعف كمر و پاها راازبین می برد و كم خونی را درمان می كند .
دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی است و جدیدا در آمریكای شمالی و كانادا كرم هایی ببازار آمده كه دارای دارچین است و برای رفع درد بكار می رود .
حتما تا بحال متوجه شده اید كه بعد زا خوردن یك دونات دارچین در همه چیز را زیبا می بینید و چقدر آرام هستید . این خاصیت دارچین است زیرا دارچین اثر آرام كنده وشاد كننده درد و از بسیاری از داروهای آرام بخش بهتر است . و در حقیقت می توان گفت دارچین والیوم گیاهی است زیرا در دارچین ماده ای است بنام Cinnamodehyde كه روی حیوانات و انسان اثر آرام بخش درد .
اثر مهم دیگر دارچین پائین آوردن تب می باشد و حتی امروزه دارچین را بصورت قرص و كپسول درآورده اندكه بعنوان تب بر بكار می رود . دارچین رگها را باز می كند و اثر خوبی در گردش خون دارد .
دارچین خاصیت عجیب دیگری دارد و آن قوی كردن مصونیت بدن در مقابل امراض است و حتی می توان گفت كه اثر پنی سیلین و آنتی بیوتیك را به مقدر زیادی دارا است . اگر حس كردید كه ضعیف شده اید و ممكن است مریض شوید چای دارچین را فراموش نكنید و حتی اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید چای دارچین بهترین دارو است .
یكی از دانشمندان انگلیسی در كتابی كه قرن نهم تالیف نمود ادعا كرد كه دارچین معده را تمیز و آرام و قوی می كند . بنابراین اگر ناراحتی معده دارید حتما از دارچین استفاده كنید دارچین با این همه خواص طعم بسیار خوبی درد . حتی اگر چای معمولی می نوشید آنرابا یك قطعه پوست دارچین بهم بزنید كه طعم آنرا بهتر كند و میتوانید برای اینکه بیشتر از طعم و خاصیت داروئی دارچین بهره ببرید مقداری از پوست آن را در داخل قوری بریزید تا همراه با چای دم بکشد.
بی دلیل نیست كه در گذشته سلمانی ها كه در حقیقت دكترهای طب قدیم بودند به مشتریهای خود چای دارچین می دادند!

شلغم (لفت)

شلغم (لفت)

شلغم گیاهی است با برگهای ناصاف و بریدگیهای زیاد به رنگ سبز و سفید . ریشه آن غده ای و به شكل های گرد و یا دراز به رنگ سفید با لكه های بنفش می باشد .
میوه شلغم مانند غلافی باریك و دراز است كه در آن چند دانه سیاه وجود دارد . شلغم در هوای سرد بسیار خوب رشد می كند و شاید علت آن باشد كه برای درمان بیماریهایی كه در فصل سرما زیاد است و بیماریهای تنفسی بكار می رود .
خواص داروئی:
شلغم از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است
خواص شلغم آنقدر زیاد است كه می توان گفت این گیاه برای هر دردی درمان است و اگر مردم می دانستند كه این گیاه چقدر فایده درد تمام باغچه های خانه خود را شلغم میكاشتند و هر روزه از آن استفاده می كردند .
1)شلغم مقوی است
2)شلغم اشتها آور است
3)شلغم ضعف جنسی را درمان كرده و اسپرم را زیاد می كند
4)شلغم سرفه را تسكین می دهد
5)ترشی شلغم بهترین نوع ترشی است زیرا مقوی معده و روده ها و اشتها آور است
6)آب شلغم قند خون را پائین می آورد
7)تخم شلغم را اگر سرخ كرده و بخورید برای ضعف جنسی موثر است
8)اگر گلو درد دارید آب پخته شلغم را قرقره كنید
9)خوردن آب شلغم درمان كننده جوش صورت است
10)آنهایی كه حافظه ضعیف دارند حتما باید شربت بخورند زیرا ثابت شده است كه شلغم حافظه را تقویت می كند
11)شلغم شب كوری را درمان می كند
12)شلغم بعلت داشتن ویتامین B1 علاج كم خونی است
13)شلغم برای رشد و نمو استخوانها مفید است بنابراین زنان باردار وشیرده حتما باید از آن استفاده كنند .
14)زن حامله ای كه در مدت بارداری شلغم خورده باشد بچه اش زودتر رشد كرده ، زودتر حرف می زند و حتی زودتر راه می افتد و در مقابل امراض مقاومت بیشتری خواهد داشت .
15)آنهایی كه غده تیروئیدشان كم ترشح می كند باید حتما شلغم بخورند زیرا شلغم بعلت داتشن ید فراوان ترشحات غده تیروئید را تنظیم می كند .
16)شلغم مهمترین گیاه ضد سرطان است و حتی گسترش سرطان را متوقف می كند .
17)شلغم درمان بسیاری از بیماریهای پوستی است
18)شلغم پخته بهترین دارو برای برونشیت است
و بالاخره سعی كنید كه در فصل زمستان برای پیشگیری از سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی اقلا چند بار در هفته شلغم بخورید شلغم پخته بهترین صبحانه است . بدن را تمیز كرده و مواد سمی را ازبدن خارج می سازد .همانطور که در بالا گفته شد آب شلغم خام خواص بیشتری از شلغم پخته دارد بشرطی كه معده شما را ناراحت نكند .
خواص شلغم از نظر احادیث :
هیچکس نیست مگر آنکه رگی از جذام در او است و شلغم آنرا ذوب میکند و روایت شده که آن را در فصلش بخورید که هر دردی را از شما میبرد در صورتی که معده ضعیف نباشد میتوان آب شلغم خام را خورد اما بیشتر به صورت پخته از آن استفاده میشود :

سویا (لوبیای سویا)

سویا (لوبیای سویا)

سویا قرنهاست كه غذای مردم آسیا مخصوصا چین بوده است و چینی آن را همراه با برنج بعنوان غذای اصلی خود مصرف می كنند . ایالات متحده آمریكا بزرگترین تولید كننده سویا می باشد و تقریبا دو سوم محصول كل دنیا را تولید می كند . سویا در ایران بنام (لوبیا روغنی ) ،‌( لوبیا چینی ) سویا و دانه سویا معروف است .
سویا گیاهی است یكساله دارای ساقه پرشاخه ، برگهای آن بیضی ، نوك تیز و سبز رنگ می باشد . میوه آن شبیه لوبیا است كه در هر غلاف آن سه تا پنج دانه جدا از یكدیگر وجود دارد . رنگ دانه سویا بر حسب انواع مختلف متفاوت است و برنگهای زرد ، سفید ،‌سیاه ، خاكستری و خالدار دیده می شود .
دانه سویا به بزرگی یك نخود كمی مسطح و گرد است . دانه سیاه سویا بشتر در طب گیاهی مصرف دارد ولی از دانه زرد رنگ آن بیشتر برای روغن گیری استفاده می كنند . سویا بعلت داشتن پروتئین و مواد مغذی در تغذیه انسان بكار می رود .
سویا از چین به نقاط دیگر دنیا راه یافته است و بطور وحشی در آن كشور وجود دارد .
سویا در حدود 3500 نوع مختلف دارد كه هر كدام آب و هوای مخصوصی را می خواهد .
خواص داروئی:
) سویا مقوی و باد شكن است
2)دانه سویا ، مدر ، تب بر و ضد سم است
3)در چین دانه سویا را بعنوان ضد سم مصرف می كنند
4)شیر سویا غذای مفیدی برای كودكان است
5)نان سویا برای مبتلایان به بیماری قند بسیار مناسب است زیرا اولا ارزش غذایی زیادی دارد ثانیا مواد نشاسته ای كه تبدیل به قند می شود در آن كم است
6)دانه های سبز سویا را له كرده و بصورت ضماد در آورید این ضماد برای زخم های آبله و سایر زخم ها مفید است همچنین برای رفع التهاب و قرمزی پای بچه ها كه در اثر ادرار بوجود آمده مفید است .
7)سویا برای مبتلایان به نقرس و روماتیسم و اشخاص ضعیف البنیه بسیار مفید است
8)سس سویا برای تحریك اشتها بكار می رود
9)سس سویا را برای از بین بردن بوی گوشت بكار می برند
10)سس سویا را به غذاهایی كه تردید دارید سالم باشد بزنید سم آنرا خنثی می كند
11)سوس سویا ملین ،‌ خنك كننده و ضد سم است
12)اگر زن حامله در معرض خطر سقط جنین باشد به او سوس سویا بدهید
13)اگر ادرار كسی بخون آلوده است سوس سویا درمان آن است
14)سوس سویا برای سوختگی پوست مفید است
15)فرآورده های سویا برای پیشگیری سرطان مفید است
16)سویا به فعالیت روده ها و دفع منظم سموم كمك می كند
17)سویا مقدار تری گلیسیدر خون را پائین می آورد
18)برای تمیز كردن شریانها از فرآورده های سویا استفاده كنید حتی مبتلا به شرائین و در معرض خطر قلبی هستند اگر از سویا استفاده كنند و گوشت را از برنامه غذایی خود حذف كنند بزودی شریانهای آنها تمیز و جوان خواهد بود .
19)سویا سنگ كیسه صفرا را شكسته و خارج می سازد و اگر از فرآورده های سویا استفاده كنید در بدن شما سنگ كیسه صفرا تولید نخواهد شد اگر سنگ كیسه صفرا دارید رژیم خود رابه سویا تغییر دهید
20)سویا برای سلامت روده بزرگ و تنظیم تخلیه و دفع مواد زائد بسیار مفید است
21)سویا موثر برای درمان سرطان كولون است
22)سویا از سرطان سینه جلوگیری می كند
23)سویا منبع غنی هورمون استروژن است بنابراین می توان جانشین هورمونهای مصنوعی در دوران یائسگی باشد . پس خانم ها در دوران یائسگی بهتر است از فرآورده های سویا استفاده كنند . در ذیل خواهد آمد :

سمنو

سمنو سمنو را از عصاره جوانه گندم تازه و آرد کامل گندم تهیه مى کنند. سمنو خوشمزه وشیرین است و این در حالى است که به آن هیچ نوع ماده شیرین کننده اضافه نمى کنند. علت شیرینى آن ترکیب عصاره جوانه گندم با آرد کامل است که طعم شیرین به آن مى دهد. مواد و ویتامین هاى موجود در گندم و جوانه آن ارزش غذایى فراوانى دارد. سمنو به سلامت افراد و پیشگیرى از پاره اى از بیماریها کمک مى کند. جدول زیر به بررسى مواد مفید آرد و عصاره و مقایسه آن با آرد تصفیه شده نشان مى پردازد.
سمنو داراى ویتامین هاى K-E-A و گروه ویتامین هاى B12,B8, B5, B3, B1 و مواد مهم دیگر مانند: فسفر، کرومیوم، روى، سلنیوم، آهن و مس است.
سمنو مغذى و انرژى زا است و بویژه براى ورزشکاران پرورش اندام بسیار مفید است.
سمنو داروى طول عمر و آرامش اعصاب است. سمنو شیرافزا است از این رو هم براى مادران شیرده و هم به علت مقوى بودن براى زنان باردار بسیار مفید است. از دیگر موارد مفید درمانى سمنو مى توان به اثرات شفابخش آن در درمان سوءهاضمه، نازایى، سختى زایمان، سنگ کیسه صفرا و اختلال صفرا، پادرد، کندى ضربان قلب، ریزش مو، لاغرى، یبوست، واریس، قندخون و دیابت، رشد قد، بى خوابى عصبى، احتلام، تصلب شرائین و کلسترول، ضعف حافظه، بیماران دوره نقاهت، S.M، بهت زدگى، پرکارى تیروئید، اسکیزوفرنیا، سایکوز، فسفات در ادرار، خون ادرارى، ترمیم زخم ها، فلج مغزى، مقاومت در برابر عفونت، بهبودى زخم هاى قرنیه، بیمارى رینود، اکرودینى، کولى باسیلوز، برى برى، شارکو، هوابلعى، مخملک، کوریزاى مزمن، پیستوریازیس، ورم دستگاه تناسلى، تب برفکى، ورم میزراه، سرگیجه هاى منى پر، کم خونى هیپوکروم، آرتروز، ورم زبان همراه بار، آرتریت پا و شبیکه، پارکینسون، عوراض یائسگى، پورپورا، اسپرو، اسکروفولوس، هپاتیت، یرقان، یرقان نوزادى، کمک به ترمیم شکستگى استخوان و عقیم بودن، به عنوان غذا و کمک درمانى مفید و مؤثر است. در داخل این غذاى بهشت که تزئین بخش سفره هفت سین است، بادام هاى شیرین (سنگى) مى ریزند که نماد و مایه برکت است. این بادام ها را پس از پختن از سمنو خارج مى کنند، تعدادى از آنها را به عنوان برکت کیف پول در داخل کیف پول قرار مى دهند تا باعث فراوانى پول و ثروت گردد.
بادام، حاوى ویتامین E و۱ B و مقدار فراوانى از فسفر، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، گوگرد، سدیم، آهن، قند، مواد ازته و چربى است که به هنگام طبخ سمنو، جذب آن شده و باعث مقوى شدن بیشتر این غذا مى گردد. مصرف سمنو باعث تقویت عمومى بدن بویژه استخوان ها مى گردد و غذاى بسیار مفیدى براى زنان بویژه زنان باردار، بچه شیرده و یائسه محسوب مى شود.

سرکه

سرکه صفرا شکن است قلب را زنده و عقل را محکم میکند شهوت زنا را قطع میکند و حیوانات شکم را میکشد سرکه ای که از شراب بدست آمده باشد لثه را محکم میکند و خداوند و ملائکه اش برسفره ای که سرکه و نمک در آن است درود میفرستند و سزاوار آن است که در آغاز خوردن با نمک شروع و پس از آن با سرکه تمام کنند و شایسته است به عنوان نان خورشت خورده شود همراه غذا و بعد از غذا خورده شود شایسته است

زیتون

زیتون

زیتون درختچه ای است به ارتفاع تقریبا سه متر ولی هنگامیكه در شرایط مساعد پرورش می یابد ارتفاع آن حدود 12متر و قطر تنه اش به 3 متر میرسد .
چوب درخت زیتون بسیار سخت و مقاوم است . رنگ آن زرد است كه خطوطی قهوه ای رنگ در آن وجود دارد . از چوب زیتون برای تهیه اشیاء چوبی ظریف استفاده می شود . برگهای آن سبز رنگ ، بیضوی و دراز و بوضع متقابل یكدیگر بر روی ساقه قرار گرفته اند .
منشاء درخت زیتون احتمالا منطقه مدیترانه بوده و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است .
زیتون معمولا در اوائل تابستان شروع به گل دادن می كند و میوه آن كم كم ظاهر می شود . در اواخر تابستان میوه آن به ثمر می رسد . در این هنگام زیتون سبز است و بتدریج تبدیل به بنفش و قهوه ای و سپس سیاه می شود بطوریكه در اواخر پائیز كه موقع برداشت میوه است رنگ آن بكلی تیره است .
خواص داروئی:
زیتون رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و قابض است و میوه نارس زیتون سرد و خشك است و روغن زیتون گرم و خشك است . برگ درخت زیتون نیز گرم و خشك می باشد .
1)دم كرده برگ زیتون داروی خوبی برای پائین آوردن فشار خون می باشد . بدین منظور باید 20 عدد برگ زیتون را داخل 300 گرم آب ریخته و آنرا بمدت 15 دقیقه بجوشانید . سپس كمی قند بآن اضافه كرده و بمقدر یك فنجان دوبار در روز از آن بنوشید . بعد از دو هفته باید بمدت 8 روز نوشیدن این دم كرده را قطع كنید و سپس ادامه دهید .
2)روغن زیتون نرم كننده و صفرا بر است .
3)روغن زیتون دفع كننده سنگ كیسه صفرا است برای این منظور باید آنرا با آبلیمو مصرف كرد .
4)روغن زیتون كرم كش است .
5)روغن زیتون برای رفع سرفه های خشك مفید است .
6)برای رفع خارش گزیدگی حشرات ، روغن زیتون را به محل گزیدگی بمالید .
7)بدن بچه هایی را كه مبتلا به نرمی استخوان و كم خونی هستند با روغن زیتون ماساژ دهید اثر مفیدی دارد
8)برای رفع خشکی لثه ، روغن زیتون را بر روی لثه بمالید .
9)برای برطرف كردن خراش و ترك پوست ، گلیسیرین و روغن زیتون را بمقدر مساوی با هم مخلوط كرده و روی پوست بمالید .
10)دم كرده برگ درخت زیتون تب بر است .
11)جوشانده برگ درخت زیتون برطرف كننده نقرس و روماتیسم است .
12)برای سرباز كردن جوشها و كورك ها زیتون را له كرده و روی جوش یا كورك بمالید .
13)دم كرده و جوشانده پوست درخت زیتون تب بر و درمان كننده مالاریا است .
14)پماد میوه نارس زیتون برای سوختگی مفید است
15)جویدن برگ زیتون برای از بین بردن زخم های دهان مفید است
16)برای رفع سستی فلج و لقوه و تقویت نیروی جنسی باید 80 گرم روغن زیتون را با 14 گرم كندر و 16 گرم سیاه دانه مخلوط كرده و بمدت سه روز از آن بخورید
17)مصرف روغن زیتون از امراض قلبی و سرطان جلوگیری می كند .
18)و بالاخره روغن زیتون بهترین روغن برای پخت و پز می باشد زیرا در اثر حرارات خراب نمی شود. به عنوان سالاد و جانشین غذا استفاده میگردد و خواص بسیار زیادی دارد که در زیر به آن اشاره خواهد شد :

زعفران

زعفران

زعفران گیاهی است با ارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر كه دارای برگهای دراز و سبز مانند تره است . ساقه زیر زمینی آن از دو پیاز تشكیل می شود . این پیازها سخت و مدور و گوشتدار و پوشیده از غشاء های نازك قهوه ای رنگ می باشد . گلهای زعفران ارغوانی ، منظم و شامل لوله ای دراز است كه به سه گلبرگ و كاسبرگ منتهی می شود .
زعفران خیلی مرغوب قسمت كلاله گل یعنی قسمت انتهایی خامه است و میله خامه ، زعفران درجه دو و نامرغوب را تشكیل می دهد .
برداشت زعفران بدین ترتیب است كه قسمت كلاله هر گل را بر میدارند و بین كاغذ قرار می دهند تا خشك شود و سپس بسته بندی می كنند . استاندارد زعفران كه در فرانسه صورت گرفته است اعلام می دارد كه باید 50 عدد از الیاف زعفران بیشتر از0/277 گرم وزن داشته باشد و در صد رطوبت آن 13 درصد باشد . همچنین هر میلی گرم آن باید بتواند 700 سانتیمتر مكعب آب را بطور محسوس رنگی كند .
خواص داروئی:
زعفران از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است . مهمترین خاصیت زعفران كه از قدیم الایام از آن استفاده می شده است درمان افسردگی می باشد . این خاصیت مهم حتی در شعر شاعران نیز انعكاس یافته است . شاهد آن شعر خاقانی است كه می گوید :
گر كسی را زعفران شاید فزاید گو فزای
چون تو با غم خو گرفتی زعفران كس مخور
زعفران دارای بویی قوی و طعم تلخ می باشد :
1)خوردن چای زعفران باعث هضم غذا می شود
2)اثر مسكن درد دارد
3) قاعده آور است .
4)باعث تحریك اعصاب می شود
5)زعفران خون ساز است و گردش خون را آسان می سازد
6)مصرف زعفران خونریزیهای بعد از زایمان را از بین می برد .
7)قوای جنسی را تقویت می كند
8)كبد را تصفیه و قوی می سازد
9)سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشیت دارد
10)كلیه و مثانه را پاك می كند
11)آرام بخش و خواب آور است
12)زعفران ضد تشنج است
13)گاز معده را برطرف می كند
14)ادرار آور است
15)و اگر بالاخره می خواهید همیشه شاد و خندان باشید زعفران بخورید در غذاها به عنوان طعم دهنده و رنگ دهنده بسیار عالی به کار میرود و مصارف درمانی هم دارد :

زرشك

زرشك زرشك درختچه ای است كه علاوه بر میوه آن از پوست و ریشه آن هم برای درمان برخی بیماری ها استفاده می شود.
زرشك فواید بسیار زیادی دارد و می توان آن را همراه ژله یا به صورت پخته با میوه های دیگر مصرف كرد.
مصرف آن در درمان تب، اسهال و اسهال خونی مؤثر است. از آب زرشك تازه به عنوان دهانشویه برای استحكام لثه ها استفاده می شود.پوست و ریشه آن تلخ مزه است و در دفع صفرا و ناراحتی های كبدی مؤثر است. زرشك ملین و مسهل بوده و به هضم غذا كمك كرده و سوء هاضمه را برطرف می كند و برای بیماری فشار خون نیز مفید است.
زرشك در درمان ورم مفاصل و ناراحتی های رماتیسمی تدثیر دارد و باعث كاهش ضربان قلب، تنگی نفس و تحریك حركت روده ای و نلراحتی برونشیتی است.
زرشك باكتری های سطح پوست را از بین برده و به درمان زخمها، كوفتگی ها، سوختگی ها، انواع جوشها و آكنه و خارش كمك می كند (البته به یاد داشته باشید كه در دوران بارداری از مصرف زیاد آن خودداری كنید.)

ریواس

ریواس ریواس یا ریباس یا ریواج یک گیاه علفی است که در فصل بهارو اوایل تابستان میروید .به ساقه زیر زمینی این گیاه راوند میگویند.

بهترین نوع ریواس آن است که از کشور چین می آورند و رنگ آن قرمز است و میانه آن زرد رنگ است و به آن ریوند چینی میگویند.

ترکیبات غذایی:

ریواس غنی از فیبر و ویتامین c بوده در آن آب-پروتئین-قند-کربو هیدرات-کلسیم-ویتامین های A و B سدیم و پتاسیم وجود دارد.

خواص دارویی:

طبیعت آن سرد است

مقوی ملین و کرم کش است

لوز المعده را وادار به ترشح انسولین کرده و قند خون را کم میکند

برای رفع جوش بدن مفید است

برای بی اشتهایی-درد معده و بیماری های کبدی نافع است

باعث تقویت معده و روده شده و تنظیم کننده ترشحات و حرکات معده است

سستی و خماری را بر طرف میکند و مسرت بخش است

برای امراض وبایی و اسهال مفید است

خون را تصفیه میکند

چکاندن آب تازه ریواس در چشم سبب تقویت بینایی واز بین رفتن لکه های سفید چشم میگردد

ترکیب ریواس با آبلیمو و مالیدن آن به صورت باعث از بین رفتن جوش و لک میشود

برای تقویت موی سر نافع است

اگر با حنا مخلوط شود رنگ مو را شرابی میکند

جوشانده برگ های ریواس باعث تمییزی ظروف آلومینیومی میشود نحوه استفاده در متن آمده است

رزماری

رزماری رزماری، برگ و سرشاخه‌های گلدار خشک شدۀ گیاه Rosmarinus officinalis از خانوادۀ نعناعیان (Lamiaceae) است که حداقل دارای 1 درصد (حجم/وزن) روغن فرار می‌باشد (1و2).

نامهای گیاه:

لاتین: Rosmarinus officinalis

فارسی: رزماری، رومارن

عربی: اکلیل الجبل، حصالبان، حصالبان اکسیر

انگلیسی: Rosemary, Common Rosemary, Moorwort, Herb of memory

آلمانی: Echter Rosmarin, Anthoskraut, krankrautblatter, kranzenkrautblatter

فرانسه: Romarin, Rose marine, Herbe aux couronnes, Feuilles de Rosmarin

ریخت شناسی: گیاه معطر بوته‌ای و پایا، با شاخه‌های بالارونده، که ارتفاع آن به 2 متر می‌رسد. برگها باریک با انتهائی بدون نوک و سوزنی‌شکل (نازک)، گلها به رنگ سبز تیره و به ندرت صورتی یا سفیدرنگ می‌باشد (6و5).

اندام داروئی: برگ و سرشاخه‌های گلدار گیاه، اندام داروئی رزماری را تشکیل می‌دهد (1و2).

زمان جمع‌آوری: برگ و سرشاخه‌های گلدار گیاه رزماری هنگام شروع باز شدن گلها و در فصول بهار و تابستان جمع‌آوری می‌گردد (7).

دامنۀ انتشار: پرورش گیاه رزماری در بیشتر نواحی ایران معمول می‌باشد (1). پرورش‌دهندگان عمدۀ گیاه رزماری را در دنیا کشورهای شمال آفریقا خصوصاً مراکش و تونس و کشورهای جنوب اروپا خصوصاً اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، یوگسلاوی و آمریکا تشکیل می‌دهند.

مواد متشکله: مادۀ متشکلۀ اصلی برگ و سرشاخه‌های گیاه رزماری را روغن فرار تشکیل می‌دهد فارماکوپۀ گیاهی بریتانیا میزان روغن فرار رزماری را 1% حجم در وزن ذکر کرده است، ولی میزان روغن فرار این گیاه در نقاط مختلف دنیا بین 5/0 تا 5/2 درصد گزارش شده است (2و8).

عمده‌ترین ترکیبات موجود در روغن فرار گیاه را 1و8 ـ سینئول (1,8 - cineol)، بورنئول (Borneol)، کامفر (Campher)، بورنیل استات (Bornyl acetate)، آلفاپی‌نن (α - pinene) و –B پینن تشکیل می‌دهند که بسته به شرایط جغرافیائی محل کشت گیاه، میزان و درصد هریک از این مواد متغیر می‌باشد (2و8).

سایر ترکیبات طبیعی موجود در برگ و سرشاخه‌های گلدار رزماری شامل این دسته‌ها می‌شود:

فلاونوئیدها مانند جنکوانین (Genkwanin) و لوتئولین (Luteolin)، اسیدهای فنلی مانند اسید رزمارینیک (Rosmarinic acid)، دی‌ترپن‌ها، تری‌ترپن‌ها، تانن‌ها، مواد تلخ، رزین، ساپونین، پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، برخی املاح و ویتامینها.

موارد استعمال: از رزماری به صورت خوراکی در درمان اضطراب، سردرد، میگرن، فشار خون، نفخ و بی‌اشتهائی و به صورت موضعی بعنوان مسکن موضعی در درمان دردهای عضلانی و بیماریهای روماتیسمی استفاده می‌شود. همچنین بعلت عطر و طعم مناسب در صنایع آرایشی ـ بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد (2و9). روغن رزماری یک روغن محرک است و از نظر رایحه و اثر، گرم و نافذ می‌باشد. اثر محرک رزماری روی سیستم اعصاب مرکزی بسیار برجسته است. مصرف رزماری چون موجب سهولت ترشح و دفع صفرا می‌شود از این جهت از آن در بیماریهای یرقان و نارسائی اعمال کبد استفاده بعمل می‌آورند. مصرف رومارن در موارد ضعف عمومی، خستگی مفرط و بیحالی بیمار در دوران نقاهت مفید تشخیص داده شده است.

عوارض جانبی: مصرف داروئی موضعی گیاه و یا کاربرد فرآورده‌های آرایشی ـ بهداشتی حاوی رزماری در برخی از افراد حساس، گهگاه ایجاد قرمزی پوست، درماتیت، حساسیت پوستی و حساسیت به نور ایجاد می‌کند (11و10).

موارد احتیاط: رزماری در دوران بارداری، شیردهی و در بیماران صرعی و فشار خون بالا بهتر است بکار نرود (2و11). روغن رزماری دارای 20ـ10 درصد کافور می‌باشد که اگر به مقدار زیاد مصرف شود می‌تواند موجب تشنجات صرع‌مانند شود.

موارد استعمال در پزشکی گذشته: در طب گذشته از رزماری به صورت خوراکی بعنوان مدر و ضدنفخ و به صورت موضعی بعنوان ضد التهاب و ضد درد استفاده می‌کرده‌اند (1).

طی صدها سال از رزماری در مراقبت از پوست و مو استفاده شده و یکی از اجزاء ادکلن real و جزء اصلی آب تقطیری تهیه‌شده از الکل رقیق و گلهای رزماری است که نوعی مخلوط قابض گیاهی در حامل سرکۀ سیب می‌باشد و به پاکسازی، تقویت و سم‌زدائی پوست بویژه پوست‌های چرب و مستعد آکنه کمک نموده و به داشتن اثرات فوق‌العاده در ایجاد جوانی مشهور است. رزماری برای آبکشی موهای تیره و مالش‌دادن پوست سر مورد استفاده قرار می‌گیرد که برای تأمین سلامت موها و جلوگیری از ریزش بیش از حد آنها بویژه متعاقب بیماریها واقعاً ارزشمند است. رزماری به برگرداندن رنگ به موهای خاکستری و حتی درمان طاسی مشهور است.

آثار فارماکولوژیکی: آثار ضد میکروبی گیاه و روغن فرار رزماری و تعدادی از مواد مؤثره این گیاه علیه میکروبهای زیر تأیید گردیده است (11).

استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس آلبوس، ویبریوکلرا، اشرشیاکلی، لاکتوباسیلوس برویس، پسودوموناس فلورسنس، رودوتورولا گلوتینیس، کورینه باکتریا.

آثار آنتی‌اکسیدانی فراکسیون‌های مختلفی از گیاه رزماری نیز در شرایط برون‌تنی و درون‌تنی بررسی و تأیید شده است. در برخی از این موارد، آثار فوق با آثار آنتی‌اکسیدان‌های شناخته شده‌ای نظیر (Botylated Hydroxyanisole) BHA و (Botylated Hydroxytoluene) BHT برابری می‌نماید (12و15).

روغن فرار رزماری اثر مشخصی بر روی عضلۀ صاف ایلئوم خوکچه هندی دارد که این اثر مربوط به بورنئول موجود در روغن فرار بوده که در شرایط آزمایشگاهی بعنوان یک آنتاگونیست استیل‌کولین عمل می‌نماید. همچنین در مطالعۀ دیگری اثر شل‌کنندگی روغن فرار رزماری بر روی اسفنکتر اودی (oddis sphincter) خوکچۀ هندی که قبلاً با مورفین منقبض شده بخوبی مشهود بوده است (13و11). آثار ضد التهاب، ضد کمپلمانی، آنتی‌اکسیدانی و آنتی‌گونادوتروپیک اسید رزمارینیک که یکی از مواد متشکلۀ اصلی گیاه رزماری می‌باشد نیز به اثبات رسیده است (11و4).

بر اثر مصرف خوراکی و یا استنشاق روغن فرار گیاه رزماری در موش، تحریک فعالیت لکوموتور دیده شده است که این اثر را به 1و8 ـ سینئول مربوط می‌دانند. اثر مهارکنندگی عصارۀ گیاه رزماری علیه فعالیت آنزیم اوره‌ آز و اثر فلاونوئید دیوسمین موجود در رزماری در کاهش شکنندگی مویرگی از سایر خصوصیات مهم فارماکولوژیک گیاه محسوب می‌شوند (11).

 تصاویر زیباسازی وبلاگ،قالب وبلاگ،خدمات وبلاگ نویسان،آپلودعكس، كد موسیقی، روزگذر دات كام http://www.roozgozar.com


نوشته شده در شنبه 9 بهمن 1389 ساعت 05:22 ب.ظ توسط [مهدی رضایی نظرات | |



قالب جدید وبلاگ پیچك دات نت